Het draait om de juiste boulderaccessoires

Boulder accessoires

De passende boulderaccessoires maken de boulderuitrusting compleet. "Welke boulderuitrusting?" zal menig klimmer zich afvragen. Is het niet juist de lichtheid om zonder touw, klimgordel, en expressen aan de rotsen te hangen?

Uiteraard heeft de boulderaar veel minder uitrusting in zijn boulderrugzak dan de klimmer. Maar een paar stabiele approachschoenen en een aantal handige benodigdheden zijn onmisbaar voor elke boulderaar.

Boulderborstels en magnesium als basisuitrusting

Natuurlijk heeft de boulderaar, behalve zijn boulderschoenen eigenlijk alleen een boulderproject en een crashpad nodig. Maar het project moet misschien worden bevrijd van vuil, stof en mos. Daarom behoren boulderborstels altijd tot de basisuitrusting van boulderaars. Bij Wataaah of Black Diamond vinden boulderaars de passende modellen.

Zodat de vingers ook altijd goed grip hebben, behoort zeker ook magnesium tot de accessoires voor boulderaars. Vloeibaar magnesium, in poedervorm of als magnesiumbal hangt daarbij af van de eigen voorkeur. Boulder bags hebben het voordeel dat ze rechtop kunnen staan, zonder dat ze daarbij omvallen zoals normale pofzakjes. Bovendien past er ook meer magnesium in en kan men comfortabel beide handen van magnesium voorzien.

Comfortabele boulderbroeken zijn een must

Wijd gesneden en stabiele boulderbroeken verstrekken elke boulderaar de nodige bewegingsvrijheid. Modellen van Black Diamond en ander fabrikanten verwerken elastische, gemengde weefsels met katoen. Ze zijn zeer aangenaam te dragen en scheuren niet al bij de eerste de beste haak kapot.

De modieuze accessoires zoals boulder T-shirts, beanies en hoodies maken de boulderoutfit compleet; ook al valt dit niet onder het technische aspect van de boulderaccessoires.

Bouldercrème voor de vingers

Wezenlijk belangrijker is de juiste verzorging van de huid van de boulderaar en dan vooral de handen en vingers. Speciale huidcrème voor boulderaars helpt bij snel herstel. Bloedende en pijnlijke vingertoppen kan een boulderaar echt niet gebruiken. De verzorgingsproducten van Climb On! hebben daarom een vaste plek in ieders boulderaccessoires.

Get a €5 voucher
Bergfreunde News abonneren
€5 waardebon
Bergfreunde News abonneren
Bergfreunde News abonneren
Ontvang de €5 waardebon
€ 5 onmiddellijk
Voor je volgende bestelling
Nee, dank u.

Houd er a.u.b. rekening mee dat we op onze website cookies inzetten om je gebruikservaring te verbeteren. Wanneer je op de website verdersurft, ga je akkoord met het gebruik van cookies.